Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fitch Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Düzenleyen:
Fitch Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

EKONOMİ Haberleri

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB+"dan "BB" seviyesine indirdi, not görünümünün "negatif" olduğunu duyurdu.

Kurum en son Ocak 2017’de Türkiye’nin kredi notunu BB+ seviyesine indirmiş, takip eden iki değerlendirmede de bu notu korumuştu.

3 büyük derecelendirme kuruluşu da Türkiye’yi yatırım yapılabilir seviyenin altında notluyor. Fitch son olarak Haziran ayında 25 Türk bankasının kredi notunu izlemeye almış ve buna gerekçe olarak da varlık değerleri, karlılık ve fonlamaya yönelik riskleri göstermişti.

Açıklamada artan fonlama maliyetleri ve yavaşlayan kredi büyümesiyle sektörün 2018 karlılığının görece zayıflanmasının beklendiğini kaydedilmişti. 

Bu hafta Reuters’a konuşan S&P kıdemli analisti Frank Gill, yeni ekonomi yönetimine yönelik değerlendirmesinde henüz bir sonuca varmak için erken olduğu ancak karar alma mekanizasmasının açık bir şekilde merkezileştiğini söylemişti.

GEÇEN AY BÜYÜME UYARISI YAPMIŞTI

Fitch Ratings, geçen ayın ortalarında gelişmekte olan ekonomilerle birlikte Türkiye için büyüme görünümünü değerlendirmişti.

Fitch'e göre Türkiye ekonomisi büyümeyi zorlayabilecek faktörlerle karşı karşıya.

Fitch, "Daha yüksek iç ve dış finansman maliyetleri ve daha zayıf bir para birimi büyümeyi zorlayabilecek. 2019'da seçimle ilgili teşviklerin geri çekilmesiyle bu durum daha fazla hissedilecek." dedi.

Fitch'e göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Nisan'dan bu yana toplam 500 baz puan faiz artışı ve çerçevenin sadeleştirilmesi, makroekonomik ve finansal istikrara yönelik acil risklerin azaltılmasına yardımcı olabilse de bu durum aynı zamanda büyüme görünümünü baskı altına alıyor. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...