Dolar Altın Neden Yükseliyor | 12 Ağustos dolar ve altın daha ne kadar yükselir DOLAR KAÇ TL

Düzenleyen:
Dolar Altın Neden Yükseliyor | 12 Ağustos dolar ve altın daha ne kadar yükselir DOLAR KAÇ TL

EKONOMİ Haberleri

Dolar, euro (avro) ve altın neden yükseldi? döviz fiyatlarındaki bu artışın sebebi nedir? sorusu merak ediliyor. Dün sabah saatlerinde 6,30'u gören dolar fiyatlarındaki bu artışın sebebi merak ediliyor. Peki dolar euro ve altın daha ne kadar yükselir, dolar altın ve euro kaç TL oldu? Peki dolar neden bu kadar artıyor? İşte cevabı...

11 Ağustos dolar, altın ve euro fiyatları ne kadar oldu? Dolar neden yükseliyor, altın neden yükseliyor altın fiyatları ne kadar oldu, euro fiyatları ne kadar oldu gibi aradıklarınıza buradan ulaşabilirsiniz. Döviz fitayları ve altın sabah saatlerinden itibaren tarihî bir yükselişe geçti. Kritik eşiği de geçen döviz ve altın fitaylarının neden bu kadar yükseldiği merak ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber canlı yayınında Sultan Akten'in sorularını cevapladı. İşte dolar, avro ve altındaki yükselişin sebebi.

Ahmet Aydemir Türkiye gazetesi - Doların neden bu kadar yükseldiğini ve nasıl önüne geçilebileceğini aktaran Memiş, dolara müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

11 Ağustos dolar, altın ve euro fiyatları

11 Ağustos Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren dolar 6,4322 TL seviyelerinde iken, avro da 7,3234 TL bandında geziniyor. Altının ons fiyatı ise 1.210,57 TL. Cumartesi gününe gram altın 249 TL ile başlarken, Cumhuriyet altını ise 1,670 liradan alınıp 1,690 liradan satılıyor. Yarım altın ise 807 TL'den işlem görüyor. Çeyrek 403 TL...

Memiş, özetle şu ifadeleri kullandı;

''Geçen haftaya nazaran çeyrek ve gram altın aynı fiyata denk gelmiş olacak. Altının gram fiyatındaki bu yükselişler, uluslararası piyasalar aslında altın dışarıda değer kaybediyor. Altının Ons fiyatı ciddi anlamda düştü. Psikolojik sınırlar ciddi anlamda kırıldı. 250 lira 260 lira seviyelerinin görülmemesi için dövize müdahale edilmesi lazım. Dövize müdahale edilmesi için de kişisel görüşüm şu, bence Merkez Bankası, hükûmet ve sanayiciler yani bütün şirket yöneticileri bir masada toplanacaklar, hep beraber açıklamalarda bulunacaklar. Diyecekler ki bizim aldığımız tedbirlerle biz bu süreci en kısa zamanda atlatmaya çalışacağız diyerek piyasayı rahatlatmaları gerekiyor. 

DEVLETİN VE MİLLETİN EL ELE VERMESİ LAZIM

Burada dış ilişkiler de çok önemlidir. ABD'deki 9 kişilik Türk heyetinin de açıklamaları çok önemlidir. Çok kritik ve stresli günlerden geçiyoruz. Burada devletin ve milletin el birliğiyle bu sürecin tamamlanması lazım. Hiçbir zaman panik yapmamak gerekir ancak panik yapmayacak bir ortam da yok şuanda. Örneğin şu anda ticari anlamda devam eden bir süreç var. Sanayiciler ciddi anlamda bu işten zarar gördü. Her ne kadar bankacılık sektörü Borsa İstanbul şu anda 96 bin 97 bin puanlarda olsa bile burada hisse senetlerinde ciddi zedelenmeler var. Biz bu işin olumsuz zararlarını 2-3 ay görmemiz için yani olumsuz süreci biraz daha olumlu sürece çevirebilmek için piyasaya hem iş adamı hem siyasiler hem STK'lar, hem vatandaş herkesin bir arada güçlü bir şekilde durması lazım. 

DÖVİZ BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMAK GEREK

Sürekli dövizi konuşarak biz maalesef kaybediyoruz. Şu anda 14-15 yaşındaki çocuklar döviz bu kadar agresif bir şekilde yükseldi ve değer kazandı diye daha bu yaşlarda döviz almaya başladıysa, gelecek yatırımlarını döviz olarak yapmaya devam ederlerse burada finansal okur-yazarlık artık dövize endeksli olur. Yani döviz bağımlılığınız devam eder. İşte bu döviz bağımlığını bitirebilmek için piyasalardaki sert yükselişlerin önüne geçilmesi lazım.''

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...