Belarus da yerli parayla ticaret istedi

Düzenleyen:
Belarus da  yerli parayla  ticaret istedi

EKONOMİ Haberleri

Belarus’un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, ülkesi ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik umudunu dile getirerek “Dolar ve avrodan Türk lirası ve Belarus rublesine geçme zamanı geldi” dedi.

 İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin son zamanlarda dinamik bir şekilde geliştiğini belirten Savinykh “Bu sene ticaret hacmimizin 1 milyar doları geçeceğine inanıyorum. İki ülkenin birbirine daha da yakınlaşacağından eminim” ifadesini kullandı. Savinykh, ticarette yerli paranın kullanılmasının, siyasi irade ve cesaret gerektirdiğine de dikkati çekerek “Bu konuda cesaretini gösteren Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız. Belarus Devleti bu hususta Erdoğan’ı destekliyor. Yerli paranın kullanılmasının iki ülke arasındaki ticaret hacmini daha da yükselteceğini biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye piyasasının büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Savinykh, iki ülke üreticilerinin her alanda çalışabileceklerini ifade etti.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...