Kepenk indiren kur gerilimi

Kepenk indiren kur gerilimi

EKONOMİ Haberleri

Kiraların dövizle ödenmesine tepki gösteren İstanbul’daki 3 AVM’de mağaza sahipleri kepenklerini geç açtı. Birleşmiş Markalar Derneği eyleme destek verdi. Alışveriş Merkezleri Derneği de yükü eşit paylaşma çağrısı yaptı.

İstanbul’daki 3 alışveriş merkezinde bazı mağazalar dolar kuru ile ödedikleri kirada bir düzenlemeye gitmeyen AVM yönetimlerini protesto etmek için kepenklerini geç açtı. Ülke genelindeki sınırlı sayıda alışveriş merkezinde dolarla kirada kur sabitlenmiş, hatta TL’ye geçişler olmuştu. Ancak geri adım atmayan bazı AVM yönetimleri güncel döviz kurundan kira tahsilatı konusunda ısrarını sürdürüyor. Marka yetkilileri, yüksek kira maliyetlerinin varlıklarını tehdit etme noktasına gelmesinden yakınıyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu, perakende sektörünün iki yıldır türbülansla karşı karşı karşıya bulunduğu kaydetti.

YABANCIDAN DOLAR TAKTİĞİ
BMD yetkilileri, işbirliğine gitmeyen AVM yatırımcılarının önceden olduğu gibi yine “oyalama” taktiğini sürdürdüğü belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ağırlıklı olarak yabancılardan oluşan üçte birlik AVM yatırımcısı ise omuz omuza verip dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde ülke gerçeklerini ısrarla görmek istemiyor. Eylül ayında kamuoyu baskısıyla söz konusu AVM’lerin önemli bir kısmı günlük kurdan göstermelik bir şekilde vazgeçti. Buna rağmen kira faturaları yılbaşına oranla yüzde 31, son bir yıla oranla ise yüzde 46 daha yüksek olarak düzenlendi.

YÜKÜ EŞİT PAYLAŞALIM
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği de (AYD) konuya ilişkin yaptığı açıklama ile ortak hareket edilmesi çağrısında bulundu. Yükü sadece alışveriş merkezlerinin üstüne yıkmayarak, zararı hakkaniyetli şekilde her kesimin paylaşacağı bir özveriye her zaman hazır oldukları vurgulandı.

PERAKENDECİNİN YANINDAYIZ
İstanbul Avrupa Yakası’da bulunan Marmara Park AVM de kur dalgalanmasının yaşandığı şu günlerde perakendecilerin yanında yer alıp sektöre destek vermeye devam ettiklerini vurguladı.
AVM yönetimi, bünyelerinde bulunan 250’yi aşkın mağaza için eylül ayından yıl sonuna kadar kuru sabitlediklerini duyurdu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...