Yerli tank motoru 2023’e yetişecek

Yerli tank motoru  2023’e yetişecek

EKONOMİ Haberleri

BMC Power, Türkiye’de askerî ve sivil alanda ihtiyaç duyulan kara araçlarında kullanılacak motorlar için 3 koldan çalışma yürütüyor.

Zırhlı araçlara yönelik Ocak 2018’de başlayan projede motorun konsept tasarım aşamasının yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. Diğer taraftan çalışmalarına temmuz ayında başlanan Altay Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi de devam ediyor. Proje kapsamında tank için bin 500 beygirlik bir motor geliştirilecek. Şirket her iki projede de ilk prototipleri 2023 yılında tamamlamayı hedefliyor.  Şirketin üçüncü motor çalışması ise kamyonlara yönelik. Mevcutta 450 beygir güce sahip olan motorun, 600 beygire kadar güç üretmesi amaçlanıyor. Prototipi ortaya çıkan ve ilk ateşlemesi sorunsuz gerçekleştirilen motor için geliştirme çalışmaları yürütülecek. TÜBİTAK bünyesinde uzun süreli çalıştırılacak motorun performansına yönelik çalışmalar yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...