'Enflasyona karşı güçlü tedbirler yolda'

'Enflasyona karşı güçlü  tedbirler yolda'

EKONOMİ Haberleri

“Yatırımlar ihracatı artırmaya, cari açığı düşürmeye, teknoloji üretimini sağlamaya kanalize edilecek. Cari açıkta düşüş, ihracatın ithalatı karşılama oranında artış var. Enflasyona karşı da güçlü bir mücadele programı açıklayacağız”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “İyileşen göstergelerle birlikte ekonomide dengelenme süreci başladı” dedi. Bakan Albayrak, Kızılcahamam’daki AK Parti İstişare Toplantısında yaptığı sunumda; Türkiye’nin kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya oranının yüzde 28 olduğunu, gelişmekte olan ülkelerde bu oranın yüzde 49 seviyesinde bulunduğunu belirtti. Kamuda borçluluk oranında gayet iyi bir durumda olunduğunu vurgulayan Albayrak, Türkiye’de hane halkı borcunun da millî gelire oranının yüzde 16 olduğunu, gelişmekte olan ülkeler ortalamasının yüzde 36, dünya ortalamasının yüzde 60 seviyesinde gerçekleştiğini söyledi. Rakamlardan da görüldüğü gibi Türkiye’nin diğer ülkelerden çok daha iyi bir durumda olduğuna işaret eden Bakan Albayrak; bütün spekülatif ataklara rağmen uygulanan güçlü koordinasyon ve etkili adımlar sayesinde, 550 puanlara çıkan CDS’lerde (risk primi) büyük düşüş gerçekleştiğini ifade etti. Yeni Ekonomi Programı kapsamında atılacak adımları anlatan Albayrak, “Bütçe disiplininde çok sıkı, tavizsiz politika izlenecek. Tüm bakanlıklarla koordineli şekilde yatırımlar; ihracatı artırmaya, cari açığı düşürmeye, teknoloji üretimini sağlamaya kanalize edilecek. Cari açıkta düşüş gözleniyor, ihracatın ithalatı karşılama oranı yükseliyor, ekonomide dengelenme süreci başladı. Enflasyona karşı da güçlü bir mücadele programı açıklayacağız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...