Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli üretim implantı 24 ülkeye gönderdik

Yerli üretim implantı  24 ülkeye gönderdik

EKONOMİ Haberleri

Türk medikal firması, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile yaptığı AR-GE çalışmaları ile küresel bir marka olmayı başardı.

Kocaeli’deki Marmara Teknokent’te faaliyet gösteren DTI İmplant’ın geliştirdiği yerli yapay diş kökleri, implant endüstrisinde yeni bir sayfa açtı. Daha uzun ömre sahip olması ve daha hızlı iyileşme sağlamasıyla hekim ve hastalarca da tercih edilen SLA yüzeyli bu yerli implantlar, dünyanın dört bir yanındaki 24 ülkeye satılıyor. Firma, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesinden de onay aldı ve yıl sonuna kadar bu ülkeye ilk ihracatı gerçekleştirecek. DTI İmplant Genel Müdürü Talât Buğur “Diş implantlarının kemikle bütünleşmesi sürecinde, yüzey teknolojilerinin önemli çok büyük. Bizim SLA yüzeyli implantlar, dünyanın en pahalı sınıfında. Raf ömrü 1 yıl olan diğer ürünler, sıvı içerisinde saklanıyordu. Yaklaşık 2 yıllık çalışma sonucunda biz bu ürünü, kuru yüzey olarak geliştirdik ve ömrü de 5 yıl oldu. Şu anda yılda 250 bin implant üretiyoruz. Yüzde 30’u ihracata gidiyor. Hedefimiz 500 bin üretim ve yüzde 70 ihracat” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...