Çılgın projelere erteleme yok

Çılgın projelere erteleme yok

EKONOMİ Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, acil ve önceliği olmayan projelerin ileri bir tarihe erteleneceğini ancak mevcutların ise hızlandırılacağını söyledi.

OSMAN ÇOBANOĞLU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarruf amacıyla bazı ihalesi yapılmış ama başlanmamış projelerin erteleneceğini açıklamasının ardından gözler dev projelere çevrildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yeni başlanacak, acil ve önceliği olmayan projelerin ihalelerinin ileri bir tarihe erteleneceğini bildirdi. Turhan, “Yeni başlamayı planladığımız projeleri biraz geciktirmek, mevcutları hızlandırmak, kaynağı verimli ve etkin kullanmak amacıyla böyle bir karar alındı. Mevcut kaynaklarımızı etkin, verimli kullanılması amaçlanıyor.  Ancak bazı projeler için geçerli değil. Devam eden projelerimizi hızlandırıp bir an önce hizmete alacağız. Karayolları da var, demiryolları da var, havaalanları da var. Proje ismi zikretmemiz doğru değil” dedi.
Tasarruf kapsamında ertelenmesi planlanan projelere ilişkin diğer bakanlardan da daha önce değerlendirmeler gelmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Kanal İstanbul Projesi bizim için en önemli proje. Bizim olmazsa olmaz projelerimiz bir kere yapılacak ama gereksiz görülecek işler varsa bunları da durdurmasını bileceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise daha önce yaptığı bir açıklamada, “Hazine ve Maliye tarafı ile arkadaşlarımız da görüşüyor. Prensipte şuna anlaştık. ‘Kamu şirketlerimiz yapacaksa, kendi kaynakları varsa yürüyebilirsiniz’ dediler. ‘Ya da kendi kaynağı değil, dış kaynak kullanabiliyorlarsa, uzun dönemli finansman, yine orada da ilerleme yapılabilir’ denildi. Bizde takılan bir şey gözükmüyor” demişti.

HER ALANDA PROJELER SÜRÜYOR
 2003’ten bu yana devrim niteliğinde bölünmüş yol adımı atan Türkiye’nin bu projelerle birlikte 26 bin 269 kilometre bölünmüş yolu bulunuyor. 2 bin 23 kilometrelik yolda da çalışmalar devam ediyor. 2 bin 588 kilometrenin ise ihale edilmesi bekleniyor. Bu projelerden hangilerinin devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Demiryolu konusunda da çalışmalar sürüyor. 2009 yılında yüksek hızlı tren ile tanışan Türkiye’nin şu anda Ankara, Eskişehir, Konya ve İstanbul’ YHT hatları bulunuyor. Bu tip tren ağının Afyon, Uşak, İzmir, Bursa, Yozgat, Sivas ve Erzincan’a kadar genişletme çalışmaları sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...