Faizsiz yatırım seferberliği

Düzenleyen:
Faizsiz yatırım seferberliği

EKONOMİ Haberleri

MÜSİAD Başkan Yardımcısı Adnan Bostan “Yaygın katılımlı ve çok ortaklı olarak Girişim Sermayesi Fonu’nu kurguladık. Böylece birçok büyük yatırımı faizsiz finanse edeceğiz” dedi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkan Yardımcısı Adnan Bostan; Türkiye’nin, sanayiciyi faiz sisteminden bağımsızlaştıran, yenilikçi finansal modeller içeren projelere ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, bu konuyla ilgili önemli adımlar atmaya hazırlandıklarını söyledi. 21-24 Kasım’da gerçekleşecek 17. MÜSİAD EXPO’da bu yıl rekor sayıda katılımcı ülkeyi ağırlamaya hazırlandıklarını belirten Bostan “Asya’dan Avrupa’ya, Orta Doğu ve Afrika’dan Türki Cumhuriyetlere kadar dünyanın dört bir yanından gelen yabancı iş adamları ve devlet adamlarını misafir edeceğiz” dedi. Bostan ‘İş Burada: Meselemiz Türkiye’ sloganıyla hayata geçecek EXPO’da, Türkiye’de hemen her sektörde üretkenliği artırmayı hedefleyen projelerin ana gündem maddesini oluşturacağını söyledi.

ÇOK KATILIMLI FON 
Bostan, şöyle devam etti: Özellikle faizsiz yatırım ve iş modelleri üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan birisi, ‘Biyogaz Organik ve Organomineral Gübre Tesisleri...’ Yaygın katılımlı, çok ortaklı, faizsiz finanse edilen proje kapsamında, 81 ilde 81 biyogaz ve organik gübre tesisi kurulacak. Projeyle hayvan dışkıları, organik atıklar, tarımsal atıklar kullanılarak enerji üretilecek ve kimyasal gübre kullanımını azalacak. Proje 128 milyon dolarlık doğalgaz ithalatının ve 400 milyon dolarlık kimyasal gübre ithalatının önüne geçecek, 5 bin kişiye de doğrudan istihdam sağlayacak. MÜSİAD üyelerinin yatırım aşamasında desteklenmesi için, çok ortaklı ve katılımlı bir sermaye oluşturma projesi olarak Girişim Sermayesi Fonu’nu kurguladık. Bu fon, üreten ve üretim yatırımlarını geliştirmek isteyen girişimcilerin arkasında önemli bir güç olacak.

100 kadar ülkeden 400’e yakın alım heyetinin 17. müsiad expo’ya katılması bekleniyor. 8 binin üzerinde B2B görüşmesine sahne olacak organizasyona, 30 ülkeden de bakan düzeyinde iştirak olacak.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...