TMSF enflasyona savaş açtı: 1.012 şirketiyle mücadele edecek

Düzenleyen:
TMSF enflasyona savaş açtı: 1.012 şirketiyle mücadele edecek

EKONOMİ Haberleri

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, “İstikbal, Bellona ve Mondi mağazalarımızda en az yüzde 10 indirim yapacağız. Pierre Cardin, Cacharel ve U.S Polo onlar da bu sürece katılacaklar. Ayrıca Uğur Soğutma, Alfemo ve Aker kampanyaya katılacak” dedi

FİKRET ÇENGEL İSTANBUL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın önceki gün açıkladığı Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na destek mesajları yağıyor. Türkiye’nin dev firmaları yapacakları indirimlerle programa destek olacaklarını açıklarken, bünyesinde yer alan firmalarla adeta Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri hâline gelen TMSF de mücadeleye güçlü şekilde destek vereceğini bildirdi. TMSF kayyumunda yönetilen bin 12 şirketin bulunduğunu belirten TMSF Başkanı Muhiddin Gülal “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na biz TMSF kayyumunda yönetilen özellikle perakende ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren aktörlerimiz ve paydaşlarımızla birlikte çok güçlü ve etkin bir şekilde katılacağız. Boydak Holding, bizde yapının en büyüğü. Mobilya sektörünün yüzde 60’ına vaziyet eden bir şirket. Onlar hemen gerekli çalışmayı yaptılar. Bugünden itibaren İstikbal, Bellona ve Mondi mağazalarımızda kampanyamızın logolarını görerek, en az yüzde 10 olmak kaydıyla indirim yapacağız. Aydınlı Grubu’nda 3 markamız var. Pierre Cardin, Cacharel ve U.S Polo onlar da bu sürece katılacaklar. Beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren Uğur Soğutma firmamız bu kampanyanın içerisinde yer alacak. Mobilya sektörünün önemli aktörlerinden birisi olan Alfemo da bu süreçte yer alacak. Aker de bu kampanyaya katılacak. Biz bu sürecin içerisinde güçlü ve etkin olarak hem hükümetimizin yanında olacağız hem de enflasyonla mücadele ederken bu şirketlerimizi nasıl aktif bir şekilde kullanabiliriz? Bunun üzerine çalışacağız. Bu süreçte etkin destek vereceğiz” dedi.

Gülal, düzenlenen basın toplantısında Boydak Holding’in 2018 ilk dokuz ayındaki ekonomik performansını da paylaştı. Gülal, Boydak Holding’i devraldıklarında holdingin büyüklüğünün yaklaşık 7,6 milyar TL olduğunu, bugün bunun yaklaşık yüzde 27 artışla 10,1 milyar TL’ye çıktığını belirterek, “Devraldığımız gün itibarıyla özkaynak büyüklüğü 5,8 milyar TL seviyesindeydi, Boydak Holding’in şu an itibarıyla özkaynak büyüklüğü 7,01 milyar TL seviyesinde. Bu yılın ilk 3 çeyreğinde ise geçen yılın aynı dönemi kıyaslandığında ciroda yüzde 8,3 artışla 7,3 milyar TL’ye ulaştık. hracatımız bu yılın ilk 3 çeyreğinde yüzde 6,4 artarak 288 milyon dolar seviyesine yükseldi. Yatırım ihtiyaçları varsa çekinmeden yatırımları yapıyoruz. Söz konusu dönemde Boydak Holding 110 milyon TL’lik makine, teçhizat, AR-GE yatırımı gerçekleştirdik” değerlendirmesinde bulundu.

Boydak’ta işler iyi gidiyor 

Gülal, bu yıl 85 yeni mağaza açtıklarını ifade ederek, Boydak Holding’in mağaza sayısının bin 490 seviyesinde olduğunu, toplam çalışan sayısının 12 bin 564 olduğunu söyledi. Devraldıkları gün itibarıyla holdingin 364 milyon dolar borcunun bulunduğunu, bu borcun 264 milyon dolarlık kısmını ödediklerini belirten Gülal, yaklaşık 600 milyon TL banka borcunun bulunduğunu ve Boydak Holding tarafında işlerin iyi gittiğini söyledi. Gülal, Boydak Holding’in satışının yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soru üzerine ise “Mahkeme süreçleri bizim dışımızda. Mahkemenin vereceği her karara uymakla mükellefiz. Bu şirketlerin satışı ile alakalı süreç şirketlerin devamlılığı esası üzerine kurulu. Yani şirketlerin ekonomik devamlılığı tehlikedeyse satışı gündeme geliyor. Boydak Holding’in ekonomik devamlılığında bir tehlike söz konusu olmadığı için kısa vadede satışla ilgili bir projeksiyonumuz yok” dedi.

Kimler destek veriyor?
Koç Topluluğu ve Yıldız Holding, belirli ürünlerde indirime gideceğini açıkladı. Yapılan açıklamalarda, “Son dönemde memleketimizin karşı karşıya olduğu sıkıntılı günlerin üstesinden hep birlikte gelebileceğimize inanıyoruz. Bu bağlamda, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından başlatılan “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı”nı kampanyalar ve belirli ürünlerde yapacağımız indirimlerle destekliyoruz” denildi. 
Kale Endüstri Holding  de program kapsamında kilit ve Kale Alarm grubu ürün ve hizmetlerinin tamamında satış fiyatları üzerinden yüzde 10 indirim uygulayacağını duyurdu.
MediaMarkt tüketicilerin alım gücüne katkıda bulunacak şekilde belirli ürünlerde indirime gidecek. 
Kiğılı  yüzde 40 indirime ek olarak yüzde 10 indirim daha sunacak. 
ETİ  yıl sonuna kadar fiyatlarını sabitleyerek, seçili ürünlerde ve satış noktalarında indirimlere gidecek. 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...