LPG’li araçlara AVM yolu göründü

Düzenleyen:
LPG’li araçlara AVM yolu göründü

EKONOMİ Haberleri

Türkiye LPG Derneği Başkanı Eyüp Aratay, LPG’li araçların AVM’lere girişi için gerekli çalışmaları tamamladıklarını, bina yönetmeliğinde yapılacak bir düzenleme ile problemin çözüleceğini söyledi.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Güvenlik gerekçesiyle tüp satışlarına getirilen karekod uygulamasında süre uzatılırken, LPG’li araçların otoparka girişi için de çalışmalar başlatıldı. Türkiye LPG Derneği Başkanı Eyüp Aratay, PKK’nın güneydoğuda düzenlediği bombalama eylemleri sebebiyle tüpler için çıkarılan karekod uygulamasındaki zorunluluğun 2019’a kadar uzatıldığını belirterek, “Yine bu süre de yetmeyecek. Karekod devreye girdiğinde tali bayi yapısı sistemi kilitleyecektir. İçişleri Bakanlığı’nın da devreye girmesi gerekecek. Türkiye’de 70 milyon tüp var ve hepsi dolaşımda değil. Önerimiz, kademeli geçiş yapılması. Yeni tüplerde zorunlu olsun. Tamir tüpü dediğimiz belli dönemlerde bakıma geldikçe zorunlu olsun. Diğerleri tesislere geldikçe kademeli şekilde kodlansın” dedi. Sektörün en büyük sıkıntılarından birinin de AVM’lerde LPG’li araç giriş yasağı olduğunu belirten Aratay, “Dünyada şu anda LPG’li araç kullanılan ülkelerde kapalı otoparka girişlerini yasaklayan tek ülkeyiz. Ciddi çalışmalar yaptık. Altyapıyı hazırladık. Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın binalarda güvenlikle ilgili düzenlemede değişiklik yapmasını bekliyoruz. Bu düzenleme yapılırsa LPG’li araç sayısının 5 milyon adedin üzerine kısa sürede çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu. LPG’li araçlarla ilgili güvenlik algısını değerlendiren Aratay şöyle konuştu: “LPG ile ilgili kazalar hafızalarda yer tutuyor. Son yıllarda bir kaza hatırlamıyorum. En az diğer yakıtlar kadar güvenli. Çoğu yerde daha da güvenli. Yaklaşık 20 milyon kişi bilfiil LPG’li araçla hayatını devam ettiriyor. Hem ekonomik, hem de güvenli. Kapalı otoparklardaki düzenlemeyle bu sektörün hem algıda hem de pazar büyümesinde iyi noktaya gideceğimizi düşünüyorum.”  

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...