Acil indirim bekleniyor

Acil indirim bekleniyor

EKONOMİ Haberleri

Ekonomi yönetiminin aldığı tedbirler ve ABD ile ilişkilerde normalleşme adımlarının ardından, finansal piyasalarda yaşanan olumlu hava sürüyor.

Dolardaki gerileme devam ederken, kur 5,50 TL’ye doğru yol aldı. 18 Eylül’de 6,37 TL civarında seyreden dolar, 1 ayda yüzde 15 değer kaybetti. Rahip Brunson krizinin başladığı yerlere yaklaşan dolardaki hareketler, enflasyonun bu aydan itibaren gerileyeceğinin sinyallerini vermeye başladı. Dolardaki her yüzde 10’luk gerilemenin, enflasyonu 1,5 puan aşağı çektiği biliniyor. Buna hesaba göre doların ay sonuna kadar mevcut seviyelerde kalması hâlinde bile, enflasyonun yaklaşık 2,5 puan gerilemesi gündeme gelecek. Analistler 5,60-5,70 seviyesinin direnç olduğunu, kurdaki gerilemenin 5,40’a kadar devam edebileceğini belirtiyor.

TÜKETİCİ BEKLİYOR!
Bu arada tüketici örgütü temsilcileri, döviz kurundaki yükseliş gerekçe gösterilerek fiyat artışlarına gidilen hizmet ve ürünlerde, yeni indirim yapılması çağrısında bulundu. Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz “7 liranın üzerine çıkan dolar, 5,50 liraya doğru gerilemeye başladı. Tüketiciler olarak merak ediyoruz; zam için hızlı pozisyon alan satıcı ve sağlayıcılar, dövizin düşmesiyle indirime gitmeyecekler mi? Şu an acil beklentimiz var bu konuda” dedi. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu da, “Dövizi gerekçe gösterip yüzde 100’ün üzerinde artış yapanlar, bu noktada acaba ne yapacaklar, izliyoruz” ifadelerini kullanarak, fiyatlarda ciddi indirime gidilmesi gerektiğini vurguladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...