Kapadokya’da 100’ün üzerinde kaçak yapı tespit edildi

Kapadokya’da 100’ün üzerinde kaçak yapı tespit edildi

EKONOMİ Haberleri

İmar barışının istismarına izin vermeyeceklerini belirten Kültür ve Turizm Bakan Ersoy “Fırsatçılar ödemeyi yaptıkları zaman kurtulacaklarını sanıyor. Yanlarına kâr kalmadığını herkes görecek. Nasıl yıkıldığını da hep beraber göreceğiz” dedi

İmar barışında yaşanan usulsüzlükler Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u da isyan ettirdi. Arsalarına photoshop üzerinden ev ve dükkân kondurup yapı kayıt belgesi alanlara sert tepki gösteren Bakan Ersoy, bu şekilde yapılan kaçak yapıların yıkılacağını söyledi. Ersoy, şöyle konuştu: “İmar affı değil, imar barışı. Belli bir süreyi kapsıyor, o süreden sonra yapılanlar barışın dışında. Fırsatçılık yapanlar, 31 Aralık 2017’den sonra bunu bir fırsatçılık gibi görüp bu tarz kaçak yapılaşma yapanlar, sanıyorlar ki sisteme, bilgisayara yükleyip ödemeyi yaptıkları zaman kurtulacaklar. Yanlarına kâr kalmadığını herkes görecek. Parayı yatırıp yapı kayıt belgesi alınca otomatik olarak ondan yararlanmış olmuyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla bu tür yapıları tek tek tespit ediyoruz. Nasıl yıkıldığını da hep beraber göreceğiz. Bizim tespit etmemizden çok ihbar da yağıyor. Bölgede bir duyarlılık da var bununla ilgili. Çevre ve Şehircilik Bakanımız başta olmak üzere bütün kabine çok hassasız bu konuda, gereğinin de nasıl yapıldığını hep beraber yaşayacağız, göreceğiz. O açıdan kimsenin bir endişesi olmasın.”
Kapadokya’nın turizm açısından göz bebeği olduğunu vurgulayan Ersoy, “Türkiye’yi tanıtan en önemli yüzlerinden birisi. El birliğiyle bu değeri nasıl daha değerli hale getiririz ona kafa yoruyoruz. Arada çürük yumurtalar olacak, el birliğiyle o çürük yumurtaları temizleyeceğiz. Kaçak yapılaşmayı yapanlar yanlarına kar kalacağını sanmasınlar. Artık konuşma vakti değil, eylem vakti, hep beraber göreceğiz” ifadesini kullandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Kapadokya’da 100’ün üzerinde kaçak yapı tespit ettiklerini belirterek, “Bunlar 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış yapılar. Bu yapılar imar barışına dahil değildir. Bu yapılara ilişkin hem savcılığa suç duyurusunda bulunduk hem de Valiliğimiz bu sürecin götürülmesini an be an takip ediyor. Bunların hepsi yıkılacak. İmar barışı, elektriğini, suyunu, doğal gazını alamayan vatandaşımızın önünü açmak için yapılmış bir düzenleme. O yüzden bunu iyi anlamak lazım. Düzenleme, 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış hiçbir yapıyı ilgilendirmiyor ve bunların hepsinin tespitini yapıp yıkımlarını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...