Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TOKİ’den yüzde 4 müjdesi

TOKİ’den yüzde 4 müjdesi

EKONOMİ Haberleri

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), taksit miktarı güncelleme oranlarını tüketici fiyat endeksi ve yurt içi üretici fiyat endeksi oranlarının oldukça altına çekerek, vatandaşa müjdeli haberi verdi.

Başkan Ergün Turan, TOKİ’den konut, iş yeri ve arsa alan vatandaşların geri ödemelerinde 6 ayda bir uygulanan dönemsel artış oranını, 2019 yılı için yüzde 4’e sabitlediklerini belirtti. Buna göre ocak ayında yüzde 4 ve temmuz ayında yüzde 4 olmak üzere, yıllık yüzde 8’lik bir artış oranı uygulanacak. Başkan Turan, orta gelir grubuna yönelik satılan konutlarda altı ayda bir yapılan artış oranının yüzde 5’e, arsa satışlarında ise yüzde 6’ya sabitlendiğini açıkladı. Turan “Son dönemde gerçekleşen ekonomik veriler ve enflasyon oranlarının yükselmesi üzerine, vatandaşlarımızdan da yoğun talep gelmişti. Biz de bunu dikkate aldık, dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza ödeme kolaylığı sağlamak için söz konusu oranları belirledik” ifadesini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...