THY, 9 ayda 1 milyar $’a uçtu

Düzenleyen:
THY, 9 ayda 1 milyar $’a uçtu

EKONOMİ Haberleri

Türk Hava Yolları (THY) bu yılın ilk 9 aylık döneminde 1 milyar 149 milyon dolar esas faaliyet kârı gerçekleştirdi.

Hem yolcu hem de kargo gelirlerini önemli ölçüde artırmayı başaran THY, bu yılın 3. çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar gelir elde etti. Bu başarılı performansı ile THY'nin 9 aylık satış geliri de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 9,9 milyar dolara ulaştı. THY, bu yılın 9 aylık döneminde net kârını da 3 kat artırmayı başardı; rakam, 755 milyon dolar oldu.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, konuya ilişkin şunları söyledi: "Özellikle son birkaç yıldır karşılaştığımız çeşitli bölgesel ve sektörel şartlara rağmen sergilediğimiz mücadeleci tutum, istikrarlı yükselişimizin kaynağı oldu. Bugün, hayata geçirdiğimiz sayısız yatırım ve elde ettiğimiz büyüme rakamlarıyla, küresel havacılık sektöründeki prestijli konumumuzu pekiştirdik.  Yeni evimiz ‘İstanbul Havalimanı’na geçişle de ülkemizin gururu olmayı sürdüreceğiz."

THY, 49’u yurt içi, 255’i yurt dışı olmak üzere 122 ülkede toplam 304 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Filosunda ise 20’si kargo 329 uçak bulunuyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...