Ucuz et için öneri: Gençler meralarda çalıştırılsın

Düzenleyen:
Ucuz et için öneri: Gençler meralarda çalıştırılsın

EKONOMİ Haberleri

Et fiyatları üzerinden tartışmalar sürüyor. Hükûmet, vatandaşa ucuz et yedirmekle kararlı olduğunu her platformda dile getirirken, ucuz et için gerek ithalat yoluna başvuruyor gerekse de üretici desteklerini artırıyor. Bütün çabalara rağmen fiyatlar, henüz istenilen seviyeye düşmedi. Et fiyatlarıyla ilgili tartışmalara en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

SEFA BİLGİTEKİN

Cumhurbaşkanı’nın ‘Vatandaşa ucuz et yedirmek için gerekirse ithalat yoluna başvururuz’ açıklamasından sonra gözler fiyatlarda yaşanacak gelişmelere çevrildi.  Konuyla ilgili bir açıklama da Türk Veteriner Hekimleri Birliğinden geldi. Ucuz et tüketmek için çözümün meralarda oluşturacak işgücünün altında yattığını belirten Türk Veteriner Hekimleri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Uludağ “Et fiyat artışının nedeni, kendi üretimimizin olmayışından kaynaklı. Bu konuda İŞKUR adım atmalı. Gençlerimize kurslar açarak meralarda çalışmalarını sağlamayız. Ancak üretim olursa fiyatlar düşer” dedi.

Et fiyatlarının istenilen seviyeye düşmemesinin nedenini üretimin yetersizliğine bağlayan Mustafa Uludağ “Bunun da en büyük sebebi mera hayvancılığının azalmış olması. Yılda 9-10 ay meralardan faydalanabilirsek, hayvanlarımızı çok ucuza yetiştiririz. Ancak son 30 yılda meralarımız mera olmaktan çıktı. Özelliğini kaybetti. Kullanım dışına çıkarılarak otoban, tarla veya binalar yapıldı” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...