TOBB, TİM ve DEİK için bir çalışma yok

Düzenleyen:
TOBB, TİM ve DEİK  için bir çalışma yok

EKONOMİ Haberleri

Ticaret Bakanlığı TOBB, TİM ve DEİK’in birleştirileceği endişesine noktayı koydu. Bakanlık kaynakları, bu yönde bir çalışma olmadığını aktardı. Bakan Pekcan, üç kurumun da vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Sercan Akıncı İSTANBUL

Geçtiğimiz günlerde iş dünyası kulislerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) birleştirileceğinin, iş dünyasının ise buna karşı olduğunun konuşulduğunu aktarmıştık. Haberimiz ses getirdi ve Ticaret Bakanlığına yakın kaynaklar bu kurumların birleştirilmesine yönelik bir çalışma olmadığını aktardılar. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın bu kurumların Türkiye’nin iç ve dış ticaretinde aldığı rolün vazgeçilmez olduğunu söylediği gelen bilgiler arasında. Özellikle İstişare Kurulu oluşturulduktan sonra bu STK’ların daha aktif rol aldığı, problemlerin çözülmesi konusunda iş birliğinin arttığı belirtiliyor. Özellikle TOBB, TİM ve DEİK’in ekonominin gelişmesi, ihracatın artması, yerli ve millî üretim gibi misyonların hayata geçmesi konusunda büyük gayret sarf ettikleri bakanlık kulislerinde dile getirilmiş. 

İstişare Kurulu toplanıyor

Bu çerçevede Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturan ve üçüncüsü Ankara’da gerçekleştirilecek İstişare Kurulu ile Türk iş dünyasının bütün paydaşları yeniden bir araya gelecek. Ticaret Bakanlığına ilk üç ayda STK’lardan 332 talep geldiğini, bunların sonuçlandırıldığı, 700 civarında daha yeni talebin ulaştığı kaydediliyor. Bu taleplerin titizlikle değerlendirildikten sonra sonuçlandırılacağı kaydediliyor.

TOBB, TİM ve DEİK  için bir çalışma yok

8 KASIM TARİHLİ HABERİMİZ SES GETİRDİ

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...