Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yok artık! Bunu da yaptılar...

Düzenleyen:
Yok artık! Bunu da yaptılar...

EKONOMİ Haberleri

Haksız fiyat artışıyla ilgili denetimler fırsatçıları durdurmadı. Döviz kuru nedeniyle eylülde yüzde 100 oranında zamlanan tuvalet kağıtlarının fiyatı düştü ama bu kez de rulosu genişledi, kağıdı azaldı.

Ağustosta yaşanan ekonomik dalgalanmanın ardından döviz yükselmiş, üretici ve satıcılar da yaz başından beri A’dan Z’ye birçok ürüne yüzde 60’a varan oranlarda zam yapmıştı. Fakat bazı uyanık satıcılar ürünlere direk zam yapmak yerine gramajını düşürmüş yani gramaj oyunuyla gizli zam uygulamıştı. Posta'dan Hülya Çaylak'ın haberine göre Ticaret Bakanlığı hemen devreye girerek, dövizdeki oynaklığı fırsat bilen üreticileri takibe almıştı.

CEZA KESİLDİ AMA...

Ticaret Bakanlığı’nın yetkilileri aylardır yüzlerce ürünü denetledi. Kasım itibarıyla 366 firmanın 6 bin 399 ürününde haksız fiyat artışı tespit edildi. Alo 175 tüketici ihbar hattına gelen şikayetler üzerine haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmalara cezalar kesildi. Ancak bu durum fırsatçıları durdurmadı.

RULO GENİŞLEDİ

En çok zamlanan ürünlerden biri de tuvalet kağıdıydı. 32’li tuvalet kağıdının fiyatı eylülde 30 liradan 60 liraya kadar yükseldi. Bakanlığın denetimleri sonucunda fiyatlar bir miktar düştü ama bu kez tuvalet kağıdının içindeki rulo genişledi. Rulonun iç çapı genişletilip daha az kağıt sarılarak tüketicinin bu kurnazlığı fark etmesi engellendi.

VATANDAŞ İSYANDA

Bu durumu fark ederek sosyal medya hesaplarında paylaşan vatandaşlar, şikayetlerini şöyle dile getirdi: “Rulonun genişletildiğini tesadüfen fark ettik. Önceden boş tuvalet kağıdı rulolarından anasınıfında etkinlik yapardık. Çocukların eli içine giremezdi. Şimdi kollarına kadar giriyor. Ayrıca rulonun içi genişlediği için astığımız yerden düşüyor.”

MİLİM MİLİM KÜÇÜLDÜ

Yapılan hileler bununla da bitmedi. Tuvalet kağıtlarının bir yaprağının eni ve boyu da küçültüldü. Normalde 10 cm olan tuvalet kağıdının eni, 9.5 cm’e indirildi. Uzunlukta da ince bir ayar yapıldı. 12.5 cm olan tuvalet kağıdının tek bir yaprağının uzunluğu 12.3 cm’e düşürüldü. Böylece bazı üreticiler hem zam hem de gramaj oyunlarıyla daha fazla kâra geçti. Bazı tuvalet kağıtlarının gevşek sarılarak uzunluğunun azaltıldığı bu yüzden de çabuk bittiğiyle ilgili şikayetler geliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...