Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Pakdemirli açıkladı: Stokçuları takip edeceğiz

Düzenleyen:
Bakan Pakdemirli açıkladı: Stokçuları takip edeceğiz

EKONOMİ Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Durumu hassasiyetle inceliyoruz. Fiyatların artışından faydalanmaya çalışan stokçular var. Soğanla ilgili çok büyük bir kriz görmemekle birlikte, stokçuları takip edeceğiz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bugün itibariyle TARSİM sigortalarının Türkiye'de kullanım oranı az. Şuan TARSİM'de farklı ürünler için de çalışmalar yapıyoruz. Üreticimize gelir getirecek bir sigorta ürünü üzerinde çalışıyoruz" dedi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımlarıyla Meteroloji Genel Müdürlüğü ile çiftçilere yönelik faaliyet gösteren Ziraat Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Programda konuşan Pakdemirli, Meterojoli Genel Müdürlüğünün birleşen tarım ve orman bakanlığının bünyesinde olduğunu belirtti. Tarım meteorolojisiz düşünülemez olacağını ifade eden Pakdemirli, "Bu protokol milyonlarca çiftçimiz için önemli, milyonlarca çiftçimize mesaj gidecek. Eğer kaza yapacağınızı biliyorsanız frene basarsınız. Yarının gündemini biliyorsanız iyi bir basın mensubusunuzdur. Çiftçiyseniz yarın don ile karşı karşıya kalacağınızını biliyorsanız tedbir alırsınız. Bu protokol ile çiftçimizin bir adım daha yanında olacağız. Çiftçimiz sabah bizden gelen mesajı görüp buna göre tedbirini alacak" şeklinde konuştu. 

Bu protokolle birlikte çiftçiye ve isteyenlere eğitim de verileceğini paylaşan Pakdemirli, "Sulamanın zamanında yapılması, önceden alınacak tedbirlerin ele alınması gibi eğitimler olacak. Artık bilgiyi alan değil bilgiyi işleyen vaziyete getirmemiz gerekiyor. Sadece meteoroloji verileri ile bile yarına ait çok önemli bilgiye ulaşmak mümkün. Meterolojiye yapılan her bir dolarlık yatırım 15 dolar gayrisafi milli gelir olarak geri dönüyor. Diğer yandan TARSİM çiftçimizin sigortası. Bugün itibariyle TARSİM sigortalarının Türkiye'de kullanım oranı az. Şu an TARSİM'de farklı ürünler için de çalışmalar yapıyoruz. Üreticimize gelir getirecek bir sigorta ürünü üzerinde çalışıyoruz" bilgisini verdi.
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pakdemirli soğan stokçuluğunda son duruma ilişkin, "Durumu hassasiyetle inceliyoruz. Fiyatların artışından faydalanmaya çalışan stokçular var. Soğanla ilgili çok büyük bir kriz görmemekle birlikte, stokçuları takip edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...