Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’nin ilk NGS’si için 6 iletim hattı

Türkiye’nin ilk NGS’si için 6 iletim hattı

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından temeli nisan ayında atılan Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu’nun enerjisinin nasıl taşınacağına ilişkin detaylar belli oldu.

Osman Çobanoğlu
ANKARA


2023 yılında devreye alınacak olan Akkuyu’da 2026’ya kadar 4 bin 800 mW’lık bir santral kurulacak. Bu kapsamda Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) 6 tane iletim hattı ve trafo merkezleri için ihaleye çıkacağı öğrenildi.

ELEKTRİK İHTİYACININ YÜZDE 10’UNU KARŞILAYACAK
Akkuyu’da yapılan Türkiye’nin ilk Nükleer santralinde temel aşamasında inşaat çalışmaları sürerken, Akkuyu sahasında toplam 4 bin 800 mW gücünde 4 ünite nükleer reaktör inşa edilecek ve bunların her biri bin 200 mW gücünde olacak. Türkiye’de kaynak çeşitliliği sağlayarak enerji arz güvenliğine katkısı bakımından büyük önem taşıyan Akkuyu işletmeye alındığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayacak. Akkuyu, inşaatının en yoğun olduğu dönemde yaklaşık 10 bin kişi, 60 yıllık işletme döneminde ise 3 bin 500 kişi çalışacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...