Türkiye’den Kızıldeniz’e altın seferi

Düzenleyen:
Türkiye’den Kızıldeniz’e altın seferi

EKONOMİ Haberleri

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) üzerinden kurulan MTA Company Limited şirketi, Sudan Jeoloji Araştırma Kurumu (GRAS) ile, bu ülkede maden aramak üzere anlaşma imzaladı.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Anlaşma kapsamında Sudan’da, bin 325 kilometrekarelik alanda maden arama çalışmaları yapılacak. Anlaşmanın, kazan- kazan yöntemiyle her iki devletin ekonomisine de fayda sağlayacağı belirtiliyor. Sudan’da 3 yıl arama çalışması yapacaklarını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Kurulacak yeni şirket, Sudan vatandaşlarına istihdam imkânı sunacak. İlk adımı attık. 450 adedin üzerinde numuneyi topladık ve detaylı bir değerlendirmeden geçirdik. Arazi çalışmaları ve elde edilen sonuçlara göre, Kızıldeniz yakınlarında, altın içeriği belirlenen iki sahanın resmî olarak bloke edilmesine karar verdik. Anlaşmayla iki saha, MTA Company Limitede devredildi. Bu iki sahada detay çalışmalarına geçeceğiz. İnşallah başka ülkelerde bunun devam gelecek” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...