Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Faiz ve enflasyon ikinci yarıda düşer'

'Faiz ve enflasyon ikinci yarıda düşer'

EKONOMİ Haberleri

“Yapısal reformlarla birlikte, yeni büyüme modeline daha rahat geçeriz. Yatırımlarda ve tüketimde ertelenmiş talep, ikinci yarıda canlanacak”

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali “Yurt içinde uygulanması beklenen sıkı para ve maliye politikası paralelinde, 2019 yılının ilk yarısında gözlenebilecek zayıf seyrin ardından, yılın ikinci yarısında ekonomik aktivitede kademeli toparlanma olmasını ve enflasyonda da bir düşüş öngörüyoruz” dedi. Söz konusu süreçte faiz oranlarında da normalleşmenin belirginleşmesi halinde, hem yatırımlarda hem de tüketimde ertelenmiş talebin gerçekleşeceğini belirten Bali, şunları söyledi: Yapısal reformların hayata geçirilmesiyle birlikte; sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme için daha fazla katma değer oluşturan, nitelikli üretim yapan, Türkiye’yi bir üst lige taşıyacak yeni bir büyüme modeline daha rahat geçebiliriz. Biz de 2019’da dengelenme sürecinde, değişen şartlara hızlı tepki verebilen, esnek stratejiler izleyecek, bilançomuzu dinamik yöneteceğiz. Üreticinin, sanayicinin, tüccarın, esnafın, çiftçinin, hane halkının yanında olmaya devam edeceğiz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...