Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TÜSİAD Başkanı'ndan asgari ücret değerlendirmesi

Düzenleyen:
TÜSİAD Başkanı'ndan asgari ücret değerlendirmesi

EKONOMİ Haberleri

TÜSİAD Başkanı Bilecik, asgari ücretin 2 bin 20 TL olmasının iş dünyası için "çok olumlu bir gelişme" olduğunu söyledi.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'ten asgari ücretin 2 bin 20 lira olarak belirlenmesiyle ilgili bir değerlendirme geldi.Bilecik, "İş dünyası için asgari ücret tespitinin 2 bin 20 TL olması çok olumlu bir gelişme oldu" dedi. İş dünyasının verilen desteklerden de memnun olduğunu belirten Bilecik, "Bu destekler doğrultusunda ağustos itibarıyla yaşadıklarımız bertaraf edildi. Şu ana kadar alınan tedbirler fevkalade olumlu" diye konuştu. 

"BANKA BİLANÇOLARI TEMİZLENMELİ"

Bilecik, reel sektörün finansmana erişim probleminin mutlaka çözülmesi gerektiğini de belirterek "Banka bilançolarında gerekli temizliğin yapılması gerek" ifadesini kullandı.

BÜYÜME VE ENFLASYON TAHMİNİ

TÜSİAD Başkanı, büyüme ve enflasyon rakamlarıyla ilgili "Gelecek yıl yüzde 1'ler civarında bir büyüme, yüzde 17'ler civarında bir enflasyon öngörüyoruz" tahmininde bulundu.

"EYLEM PLANLARI DAHA UZUN VADELİ OLMALI"

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nın olumlu olduğunu söyleyen Bilecik, "Ama bunların artık daha uzun vadeli olması gerektiğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

AA'ya konuşan Erol Bilecik'in açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

"Çok önemli sıkıntıları yaşamasına rağmen Türkiye'nin AB üyeliğinin hala vazgeçilmez bir hedef olması gerektiğine inanıyorum. 

Finansman maliyetleri bu kadar yüksek olmasına rağmen gerek içeride iş dünyasının, gerekse yabancı yatırımcıların güçlü bir yatırım yapma iştahı var."

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...