32 öğrenciye daha nükleer eğitim

32 öğrenciye daha nükleer eğitim

EKONOMİ Haberleri

Akkuyu Nükleer Enerji Santralinde çalışmalarını sürdüren Türkiye, burada görev yapacak yetişmiş insan kaynağı için yurtdışına öğrenci göndermeye devam ediyor.

Haber Merkezi
ANKARA

Bu kapsamda 25 öğrenci Rusya’ya, 7 öğrenci de Çin’e gidecek. Her iki program ile, Türkiye’nin enerji politikalarında stratejik öneme sahip nükleer tesislerindeki uzman kadroların sayısı artacak. Programa başvurmak isteyen, en az bir mühendislik lisans bölümünden mezun olmuş öğrenciler, özgeçmiş ve transkriptlerini 15 Ocak’ta icc-hc@enerji.gov.tr adresine göndererek başvurularını tamamlayabilecek. Öğrenciler, yazılı ve sözlü mülakat aşamalarından sonra programa katılma hakkı kazanacak. Türkiye, nükleer alanda eğitim almak için 2011’den bu yana toplam 244 öğrenciyi yurt dışına gönderdi. Eğitimini tamamlayanlar, Akkuyu’da işe başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...