Maaşları 5’e katlayan kartlarla batıyoruz

Maaşları 5’e katlayan  kartlarla batıyoruz

EKONOMİ Haberleri

Tüketici Hakları Derneği Bilecik Şubesi Başkanı Şerife Köse “Asgari ücretle çalışan işçiye, işsize, öğrenciye, hâlâ aylık ödeme kapasitesinin 4-5 katı limitiyle kredi kartı veren bankalara rastlıyoruz” dedi.

Kredi kartlarının hayatı kolaylaştırdığı kadar zora düşüren bir uygulama olduğunu da savunan Şerife Köse “Pek çok tüketici peşin olarak alamadığı ürün ve hizmeti, taksitle satın alıyor. Ancak ay sonunda kesilen ekstresini ödeyememekte. Buradaki en önemli nokta, tabii ki tüketicinin bilinçli olması, ayağını yorganına göre uzatmasıdır. Ancak tüketiciyi bu noktaya düşüren bankaların da bu işte ‘sorumluluğu yok’ denilmemeli. Özellikle kredi kartı ve kredi işlemlerinde, bankaların, tüketicinin ödeme gücünü temel alarak hareket etmesi ve limit düzenlemesi gerekmektedir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...