Bakliyatçılar ‘havza modeli’ni bekliyor

Bakliyatçılar ‘havza modeli’ni bekliyor

EKONOMİ Haberleri

Hububat Bakliyat Sanayicileri Derneği Başkanı İsmet Aral; üretimin artması için açıklanan havza modelinin hayata geçirilmesini beklediklerini belirterek, “Vakit kaybetmeden düğmeye basılması gerekiyor” dedi.

Projeyi desteklediklerini vurgulayan Aral “Bakanlığımız, çiftçilerimiz için ürün desteğini her sene açıklıyor. 2018 yılında artan maliyetleri göz önüne alarak, bu desteğin artırılması gerekiyor. Bakliyat üretiminin cazip hâle getirilmesi hayati öneme sahip” değerlendirmesinde bulundu. Aral, sektörün yurt içi pazar büyüklüğünün 2018 sonu itibarıyla 11 milyar liraya ulaştığını, bunun 7 milyar lirasını bakliyat, 4 milyar lirasını pirincin oluşturduğunu söyledi. Sektörün 5 bin kişiye istihdam sağladığını kaydeden Aral “Yerli iri taneli nohut üretiminin az olması nedeniyle bu ürün genelde ithal edildi. Kanada’dan yeşil mercimek ithalatı da sürüyor. Bunları engellemek için üretimin yıllık 2 milyon tonlara çıkarılması gerekiyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...