Türkiye’nin ‘akbil’i iki ilde başlıyor

Türkiye’nin ‘akbil’i iki ilde başlıyor

EKONOMİ Haberleri

PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, teknoloji ve inovasyon yatırımlarıyla dijital dönüşümü başlattıklarını belirterek, tek bir kartla tüm yurtta toplu taşıma araçlarının kullanılabileceği “Türkiye Kart” konusunda önemli mesafe aldıklarını açıkladı.

PTT AŞ’nin yıllık yönetim ve değerlendirme toplantısında konuşan Kenan Bozgeyik “Türkiye Kart için bu sene önce iki ilde pilot uygulamaya başlayacağız. Bu kapsamda ilk olarak asgari 100 bin pilot kartı alınacak. Türkiye Kart, yıl sonunda 30 şehrimize yaygınlaşmış olacak” dedi. PTT iş yerlerinin, PTTmatik’lerin ve MobilPTT’lerin sayısını artırarak hizmet ağını genişletmeye devam edeceklerini de vurgulayan Bozgeyik, vatandaşın bulunduğu yerden hangi yöne giderse gitsin, 20 dakika içinde bir PTT şubesine ulaşacağını anlattı. Bozgeyik, 3 bin 445 olan PTTmatik sayısını yıl sonuna kadar 5 bine yükseltmeyi hedeflediklerini, 2023 hedefleri arasında 100 bin personel ve 15 bin iş yerine ulaşmanın da bulunduğunu ifade etti. Teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Suriye’de de PTTmatik kuracaklarına dikkati çeken Bozgeyik, yıllık en az yüzde 50 büyüme hedeflediklerini anlattı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...