Avrupa’nın en büyüğünü Ankara’ya kurdu

Avrupa’nın en büyüğünü Ankara’ya kurdu

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük ‘Kamu-Özel İş Birliği’ projesi olan ve CCN Yatırım Holding tarafından 1,1 milyar avroluk yatırımla hayata geçirilen Ankara Şehir Hastanesi Bilkentin tüm laboratuvar sistemleri Siemens Healthineers Türkiye tarafından kuruldu.

7 bin 750 metrekarelik alanında hizmet verecek olan laboratuvarda, günde 130 bin, ayda ise 3 milyonun üzerinde test yapılacak. Rutin test işlemlerinin hepsi aynı gün içinde sonuçlandırılabilecek. Genetik tetkikler için ise yurt dışına numune gönderilmesine gerek kalmayacak. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, laboratuvar hizmetlerinin önümüzdeki beş yılda 50 milyon kişiye fayda sağlamasını beklediklerini belirterek “Ayrıca güvenlik, iklimlendirme ve otomasyon alanlarında öncü bina teknolojilerimizle, yüksek enerji verimliliği, çalışan ve hasta konforu sağlıyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...