İstanbul boydan boya 50 dakika

İstanbul boydan boya 50 dakika

EKONOMİ Haberleri

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca-Yassıören hattının hizmete açılmasıyla, Çatalca’dan yola çıkan bir araç 13 dakikada İstanbul Havalimanı’na, 50 dakikada da Kurtköy’e ulaşacak.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kınalı-Odayeri kesimi Çatalca-Yassıören hattı hizmete açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından gerçekleştirilen Çatalca-Yassıören kesiminin hizmete girmesiyle birlikte Çatalca’dan İstanbul Havalimanı’na 26 kilometrelik otoyolla 13 dakikada ulaşılacak. Çatalca-Kurtköy yolculuğu ise 50 dakikada tamamlanacak.

UZUNLUĞU 398 KİLOMETRE
Yeni otoyol ağıyla dünyanın en büyük metropollerinden biri ve kıtalar arası geçit konumunda olan İstanbul’un trafik yükünü azaltması hedeflenen Kuzey Marmara Otoyolu’nun toplam uzunluğu 398 kilometreyi buluyor. Çalışmalar kapsamında, projenin en önemli geçiş noktası Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de dahil olduğu Odayeri-Kurtköy arası daha önce trafiğe açılmıştı. Kınalı-Odayeri hattında yer alan Çatalca-Yassıören ile Habibler-Başakşehir kavşakları kesimleri de tamamlandı.

180 MİLYON DOLAR HARCANDI
Kuzey Marmara Otoyolu, şehir içinde ve mevcut boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğunu azaltarak, araçların şehir içi trafiğine girmeden erişim kontrollü, yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu yolla transit geçişinin sağlanması amacıyla projelendirildi. Yatırım tutarı yaklaşık 180 milyon dolar olan otoyolun 15,3 kilometre uzunluğundaki Çatalca-Yassıören kesimi, geçen yıl trafiğe açılan 25,3 kilometrelik Yassıören-Odayeri kesiminin devamında yer alıyor. Çatalca-Yassıören kesiminin trafiğe açılmasıyla Kuzey Marmara Bölgesi’nde doğu-batı istikametindeki ana ulaşım arterlerinin etrafındaki kentleşme ve sanayileşmeden kaynaklanan bölgesel trafik ile mevcut trafik birbirinden ayrılarak, güvenli ve hızlı erişim sağlanacak.

ON ÜÇ DAKİKADA HAVALİMANI
Çatalca’dan İstanbul Havalimanı’na 26 kilometrelik otoyolla 13 dakikada ulaşılabilecek. İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki merkezi yerleşim alanlarına da bu yolla ulaşım rahatlayacak.
Çatalca’dan, İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki Kurtköy ve civarına özellikle trafiğin yoğun olduğu zamanlarda iki-üç saate varan seyahat süresi, Kuzey Marmara Otoyolu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü kullanılarak yaklaşık 110 kilometreye inecek ve yolculuk 50 dakikada gerçekleştirilebilecek.

KAVŞAKLAR TAMAM
Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kınalı-Odayeri Kesimi Projesi kapsamında bugüne kadar 1,2 milyar dolar yatırım yapıldı. Projenin 7. kesiminin başlangıcını oluşturan ve yatırım tutarı yaklaşık 15 milyon dolar olan Habibler-Başakşehir kavşakları hattında 1,1 kilometre uzunluğundaki otoyol kesiminin trafiğe açılmasıyla Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinden otoyolun 2016’da trafiğe açılan Odayeri-Paşaköy kesimine ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne doğrudan erişim imkânı sağlanacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...