Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güneydoğu’da dört ayda 3 bin 652 konut teslim edildi

Güneydoğu’da dört ayda  3 bin 652 konut teslim edildi

EKONOMİ Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapmış olduğu çalışmalarla ‘çukur siyaseti’nin izlerini sildi.

Sefa Bilgitekin
ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen Bakanlık, 10 milyar liralık yatırımla bölgenin altyapı ve üstyapı çalışmaları yaptı, 11 ilçede 26 bin konut inşa etti. Birçok ilçede yapımı tamamlanan konutlar yeni sahiplerini bekliyor. Şırnak Cizre’de 2 bin 232, Silopi’de 862 ve İdil’de 558 olmak üzere, toplamda 3 bin 652 konut ise sahiplerine teslim edildi. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da devam ediyor. Bu çerçevede yenilenen konutlar, mahalle kültürünü koruma amacıyla yerel mimari tarzında, az katlı yapılıyor. Ayrıca şehrin sosyal, kültürel ve coğrafi olarak tüm yapısal özelliklerini barındıracak şekilde tasarlanıyor. Bölgede konutların yanı sıra, vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını karşılayacak hayat alanları, okul, kreş, sağlık ocağı ve cami gibi sosyal donatılar da yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...