Enflasyona ezdirmeyen iki yeni ürün

Enflasyona ezdirmeyen  iki yeni ürün

EKONOMİ Haberleri

Ziraat Bankası, ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve müşterilerine enflasyon karşısında kaybettirmeyecek ürünlerine yenilerini ekledi.

Banka, yatırımlarını TL’de değerlendiren müşteriler için sabit getiri oranı korumasında yüksek kazanç sağlayan “Enflasyona Endeksli-Faiz Korumalı Mevduat Hesabı”nın yanı sıra; anaparasını enflasyon karşısında reel olarak korumak isteyen müşterileri için “Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı” ürünlerini uygulamaya aldı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın “Enflasyona Endeksli-Faiz Korumalı Vadeli Mevduat Hesabı’nın açılışında, sabit oran taahhüt ediliyor. Bu oran, yıllık enflasyona eklenecek ilave oranla oluşan (yıllık TÜFE artı ilave oran) yeni oranı ile karşılaştırılıyor. İki oran arasında yüksek olan, hesaba işletiliyor. Ürünün vadesi 92-370 gün aralığında belirlenebiliyor. Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı ile de, müşterilere, gerçekleşen yıllık enflasyon oranına eklenecek bir getiri ile, toplamda enflasyonun üzerinde bir kazanç imkânı sağlanıyor. 366-370 gün vade ile açılabilecek bu hesapta, üç ayda bir gelir ödemesi seçeneği sunuluyor. Bu seçenek, faizli bankacılık ürünlerine karşı hassasiyeti olan müşterilerin değerlendirebileceği bir ürün. Millî paramıza güvenerek, ülkemiz ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...