Compass, 50 ülkede 'yemek israfına dur' diyecek

Compass, 50 ülkede 'yemek israfına dur' diyecek

EKONOMİ Haberleri

Yemek israfı, son zamanlarda küresel bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Dünya çapında üretilen tüm yenilenebilir gıdanın üçte biri israf oluyor. Bu miktarın 1,3 milyar ton civarında olduğu düşünülüyor.

Bunun küresel maliyeti yaklaşık 750 milyar doları buluyor. Türkiye’de ise yemek israfının toplam bedeli 214 milyar TL. Compass Group’un, yemek israfına dikkat çekmek için geçtiğimiz yıl başlattığı “Yemek İsrafını Durdur günü” girişiminin ikincisini bugün hayata geçirecek. Her yıl nisan ayının son haftası kutlanan “Yemek İsrafını Durdur Günü” ile Compass Group, Türkiye dahil 50 ülkede farkındalık ışığının gücünü artırmak için milyonlarca insanın aklına ve kalbine dokunmayı hedefliyor. Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, Türkiye dâhil olmak üzere toplamda 50 ülkenin katılımıyla dünya genelinde geçtiğimiz yıl “Yemek İsrafını Durdur Günü’’ girişimini başlattıklarını belirterek, “Sahip olduğumuz sosyal sorumluluk bilincimizle birlikte bu yıl da yemek israfına dikkat çekmek için bugün ‘Yemek İsrafına Dur’ diyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...