Kırsala dönmeden çözüm olmaz

Kırsala dönmeden çözüm olmaz

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin son dönemdeki en büyük problemlerinden biri, şüphesiz gıda fiyatlarının yüksekliği... Bu kapsamda çalışmalarını yürüten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin 2023 tarım hedefleri politikasına ilişkin plan ve programlarını ramazan ayından önce açıklayacaklarını bildirdi.

Çözüm konusunda iş dünyasından da sıklıkla öneriler geliyor. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Abdurrahman Kaan “İş Dünyası ve Ekonomi Basını Söyleşileri” programında “Köyleri yeniden imar etmemiz lazım. Hollanda, yaklaşık 110 milyar dolarla dünyada en fazla gıda ihracatı yapan ülkedir. Bizim 17 milyar dolar ihracatımız var. Kırsaldaki hayatı teşvik etmeliyiz. Televizyon ve her taraf, şehirdeki hayatı anlatıyor. Bugün köydeki delikanlıya kız vermiyorlar. Çünkü kârlılık yok. Verimlilik yok” dedi. Kendilerinin de kırsaldaki bireysel üretimi KOBİ’leştirmeyi hedeflediklerini anlatan Kaan, şöyle devam etti: Yozgat’ta bir üyemiz, 200 parseli kiraladı. Köyde yaklaşık 140 traktör vardı, şu anda 14’e düştü. Beş bin dönüm bir alan, meyve üretimde kullanılıyor. Son derece modern. O köye şu anda İstanbul’dan göç başladı. Yani akılcı, doğru politikalarla işi tersine çevirmek lazım. Kooperatifleşmeyi ön plana getirmeliyiz. Ziraat mühendislerimiz boşta geziyor. Al, çalıştır.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...