Biz de ABD gibi yapalım

Biz de  ABD gibi  yapalım

EKONOMİ Haberleri

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin telekomünikasyon ekipmanlarında ithal ürünlerin kullanımını yasaklaması ve ardından ABD’li Google şirketinin Çinli Huawei’e hizmet vermeyeceğini duyurması, dünya ticaret sisteminde endişeleri artırdı.

Türkiye’de telekomünikasyon ekipmanları konusunda faaliyette bulunan Karel’in Genel Müdürü Serdar Tunaoğlu “Karar çok önemli ve mihenk taşı niteliğinde. Amaç ABD’nin yerli markalarını ve ekonomisini korumak amaçlıdır. Burada kamunun büyük satın alma gücünü kullanmaktadır ki bugün gelişmiş ülkelerin tamamında bu güç açık olarak yerli ürün lehine zaten kullanılmaktadır. İkinci boyut ise siber güvenlik amaçlıdır. Ülke, siber güvenliği sağlamaya çalışıyor” dedi. Tunaoğlu, Türkiye’de de benzeri bir kararla siber güvenliğin korunması ile yazılım ve donanımın yerli olması kararlılığının büyük önem taşıdığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...