Köyde tatille birlikte besicilik de yapalım

Köyde tatille birlikte  besicilik de yapalım

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken “Artık köylere yalnızca tatil yapmak ya da dinlenmek için değil, üretim yapmak için de gidilmeli. Bu nedenle köylerde aile besiciliğini destekleyen projeler geliştirilmeli. Köyde tatille birlikte üretim de yapılması için yeni kapsamlı teşvikler sağlanmalı” dedi.

Vatandaşları köyde tutmak için gübre, mazot, yem, tohum, çoban ve işletme desteği gibi desteklerin artırılması gerektiğini aktaran Palandöken “Tarım ve hayvancılıkta kendi kendimize yettiğimiz ülke konumuna tekrar gelmemiz için öncelikle köylerin, tarım alanlarının kıymetini iyi bilmeliyiz. Ülkede tespiti yapılmış 11 milyon hektarlık alan içerisinde, kullanılmayan meralar açılmalı. Bununla birlikte köye dönüş projelerinde yaş sınırı kaldırılmalı ki, nüfusu azalan köylere vatandaşlar hem yerleşsin hem de üretim yapsın” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...