Makine üretene 5 milyon TL

Makine üretene 5 milyon TL

EKONOMİ Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayide dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte, makine sektörünün rolünün de gittikçe önem kazandığını belirterek “Bu nedenle yeni destek programımızda önceliği, makine sektörümüze vereceğiz” dedi.

“Makine Zirvesi-Vizyon 2030” etkinliğinde konuşan Bakan Varank “KOSGEB, 2023 vizyonu doğrultusunda dijitalleşmeyi, yerli ve millî üretimi öncelikli hedefleri arasına aldı. Makine sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, bu kapsamda üst limiti 5 milyon lira olan destekten faydalanıyorlar. Uçtan Uca Yerlileştirme Programı ile Türkiye’yi yüksek teknoloji üreten ülkeler ligine taşıyacağız. Dünyanın geçirdiği teknolojik dönüşüm sürecinde, Türk sanayisini de öncü konuma getireceğiz” dedi.

MİCROSOFT TEKNOLOJİ MERKEZİ AÇILDI
Mustafa Varank, Microsoft Teknoloji Merkezi’nin açılışına katıldı. Bu merkezin önümüzdeki dönemde 2,5 milyar TL değer oluşturmasının beklendiğini belirten Varank “Ülkemiz açısından önemi büyük” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...