Geri ödeme listesine 55 ilaç daha alındı

Geri ödeme listesine  55 ilaç daha alındı

EKONOMİ Haberleri

Listeye girenler arasında iki kanser ilacı da bulunuyor. Ayrıca ilaçların 39’u yerli üretim.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “İkisi kanser olmak üzere 55 ilacı daha geri ödeme listesine aldık, bu ilaçlardan 39’u yerli üretim” açıklamasında bulundu. Yeni düzenleme ile birlikte toplamda 8 bin 554 ilacın geri ödeme listesinde yer aldığını belirten Bakan Selçuk “Bu eklemeyle birlikte bedeli ödenen yurt içi ilaç sayısı 8 bin 173’e ulaştı” dedi. Selçuk, ayrıca şunları kaydetti: İkisi kanser olmak üzere 55 ilaç daha geri ödeme listesine alındı. Bu ilaçlardan 39’u yerli üretim. Kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçlardan 626’sı yurt içi, 70’i yurt dışı olmak üzere toplamda 696 ilaç SGK tarafından geri ödeme kapsamında. Vatandaşlar ilaçları SGK ile sözleşmeli eczanelerden temin edebilir. Umarım hastalara şifa olur.
Bu arada geri ödeme listesine eklenen ilaçlar, başta küresel grip salgını, bağışıklık, mantar, ağrı ve göz hastalıkları tedavilerinde kullanılmakta. Bu ilaçların tam listesine SGK’nın resmî internet sitesi “www.sgk.gov.tr”den ulaşabilmek mümkün.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...