Bakan açıkladı: Turizmde 5 bin yeni istihdam

Düzenleyen:
Bakan açıkladı: Turizmde 5 bin yeni istihdam

EKONOMİ Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir televizyon kanalında katıldığı programda, yaklaşık 5 bin yeni istihdam sağlayacaklarını açıkladı.

Kazı sürelerini 12 aya yaymak ve hızlandırmak için yaptıkları çalışmalara değinen Bakan Ersoy, 4 bine yakın işçi, 600’e yakın arkeolog, 250 civarında da sanat tarihçisini 3 yıl içerisinde istihdam edeceklerini belirtti.

MARKA SORUNU

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın 2023 için belirlenen 65 milyar dolar turizm geliri ve 75 milyon turist hedefini yakalamak amacıyla kurulduğunu belirten Ersoy, “Markalaşma sıkıntımız var. Bir şeyi markalaştırmak istiyorsanız, sürekli tanıtım yapmanız lazım. Sürekli tanıtım yapmazsanız markalaşma değerinizi kaybedersiniz” diye konuştu. Ersoy, Müze Kart’ın 70 lira olan fiyatını yükseltmeyeceklerini de söyledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...