Yerli kripto cihazlar kritik göreve hazır

Yerli kripto  cihazlar kritik  göreve hazır

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “yerli ve millî kripto sistemlerinin geliştirilmesinin teşvik edilmesine” yönelik yayımlanan genelge, gözleri bu alandaki çalışmalara çevirdi.

Kripto cihazlarına yönelik AR-GE çalışmaları yapan Rovenma, farklı kurumların ihtiyaçlarını temel alarak Kindi Kripto ürün ailesini geliştirdi. Cihaza ait tüm elektronik kartların, sayısal tasarımların, fpga kartların, kartlara ait özel core tasarımların, yazılımların, mekaniklerin, sistemlerin üretimlerinin kendileri tarafından yapıldığını vurgulayan Rovenma Teknik Müdürü Şadi Çağatay Öztürk, bu sayede herhangi bir arka kapı (back door) olma riskini de ortadan kaldırdıklarını söyledi. Cihazın tüm kurumlar tarafından rahatlıkla kullanılabileceğini belirten Öztürk, donanımsal şifreleme sayesinde en yüksek hızda şifreleme yapıldığından, kullanıcılara gecikmenin neredeyse hiç yaşatılmadığını ve 1 mikrosaniye düzeyine çekildiğini dile getirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...