Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zor bölgede haberleşmeyi devlet desteği sağlayacak

Zor bölgede haberleşmeyi devlet desteği sağlayacak

EKONOMİ Haberleri

Devlet, hem bireylerin hem de şirketlerin iletişim ihtiyacının karşılanması amacıyla zor bölgelerde genişbant altyapılarına destek verecek.

Genişbant altyapısının gelişmesinin zor olduğu bölgelere teşvik verilerek mobil haberleşme altyapısı kurulacak. Böylece zor bölgelerde bulunan küçük ve orta boy şirketlerin mobil haberleşme ihtiyaçlarının daha kolay karşılanması sağlanacak. Bu kapsamda, söz konusu yerlerde genişbant altyapı kurulumu teşvik edilecek. Mobil haberleşme altyapısının olmadığı yerleşim yerlerine altyapı kurulması sağlanacak. Genişbant altyapıları, ticari olarak ulaştırılamayan bölgelerde devlet desteğiyle kurulup işletilecek.
Elektronik haberleşme altyapısı kurulumuna ilişkin izin ve geçiş hakkı süreçleri etkinleştirilecek, yüksek hızlı ve kaliteli genişbant elektronik haberleşme altyapılarının yaygınlaştırılmasına yönelik bilgi sistemleri, fiber ağ, baz istasyonları, geçiş hakkı ve tesis paylaşımı konularında düzenlemeler yapılacak. Sektördeki düzenlemeler, bölgesel farklılıklar dikkate alınarak güncellenecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...