Altında kritik uyarı

/ Kaynak: AA
Altında kritik uyarı

Ekonomi Haberleri  / AA

Ekonomi Profesörü Campbell R. Harvey, altının bundan sonraki dönemde daha çok aşağı yönlü seyir izlemesi olasılığının daha fazla olduğunu söyledi.

Uluslararası emtia piyasalarını yakından takip eden Duke Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Profesörü Campbell R. Harvey, altın fiyatlarının zaten yüksek seviyede olduğunu belirterek, bundan sonraki dönemde daha çok aşağı yönlü seyir izlemesi olasılığının daha fazla olduğunu söyledi. Altının, ABD ekonomisindeki iyileşme işaretlerinin Fed'in teşvikleri azaltmaya başlayabileceği beklentisinin güçlendirmesine karşın, son beş haftanın en iyi haftalık artışını kaydetmesinin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Harvey, "Altın fiyatlarının tarihsel seyrine bakarsak, zaten fiyatları yüksek seviyede. Bunun bundan sonraki dönemde daha çok aşağı yönlü seyir izlemesi olasılığı daha fazla. Bu durumda önümüzdeki dönemde altın fiyatlarında yeniden 1600 dolarlara çıkıştansa 800 dolar seviyesi çok daha yüksek bir olasılık" öngörüsünde bulundu. Altının bu yıl, bazı yatırımcıların metalin değer koruma niteliğine olan güvenlerini yitirmesi ile birlikte yüzde 19 düşüş kaydettiğini belirten uzman, "Benim düşüş tahminimi etkileyen bazı faktörler var. Altın fiyatları genel olarak endişenin artması ile artış kaydeder. Altının 1900 dolar seviyelerini görmesi daha çok insanların ABD'nin Japonya'dakine benzer bir kapana kapandığına dair endişelenmesi, Avrupa'nın neredeyse dağılmanın eşiğine gelmesindendi" dedi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...