Yoruma ve puana bakıp alıyoruz

Düzenleyen:
Yoruma ve puana bakıp alıyoruz

EKONOMİ Haberleri

Online platformlardan yapılan alışverişlerde, fiyatın yanı sıra ürün puanı da ciddi anlamda satın alma kararlarını etkiliyor.

Strateji geliştirme ve danışmanlık şirketi Simon-Kucher & Partners’in Yönetici Ortağı Mert Terzioğlu, ürün puanlamasının giderek ön plana çıktığını belirterek, “Dünyada tüketicilerin yüzde 71’i ürün puanlamalarını önemli ya da çok önemli buluyor. Bu oran Türkiye’de yüzde 91’e çıkmış durumda” dedi. Müşterilerin, pazarlama mesajlarına daha az güvendiği, güç dengesinin giderek tüketici lehine kaydığı bir dönemden geçildiğini vurgulayan Terzioğlu “Şirketlerin, artık ürünlerini olduğunun dışında gösterme şansı yok. Çünkü tüketiciler, puanlama doğrultusunda ihtiyaçlarına uygun ürünü seçiyorlar. Bu durum, tüketicilerin satın alma ve ödeme isteğini doğrudan şekillendiriyor. Puanı düşük olan veya hiç yorumu olmayan ürünler, müşterilerin de gözünden düşüyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...