Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vodafone, elektriğini kendisi üretiyor

Vodafone, elektriğini kendisi üretiyor

EKONOMİ Haberleri

Vodafone, Adana’da güneş enerjisiyle yılda 768 bin kilovatsaat elektrik üretecek. Vodafone’dan yapılan açıklamaya göre, tüm dünyada 2025 yılına kadar iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için sera gazı emisyonlarını yüzde 50 azaltmayı ve kullandığı elektriğin yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefleyen Vodafone, yenilenebilir enerji kullanımını artırmaya yönelik çalışmalarına hız verdi.

Vodafone, faaliyetlerinden kaynaklanan çevresel etkiyi en aza indirme hedefiyle çekim noktası sahaları ve teknoloji merkezlerine güneş enerjisi sistemleri yatırımları yaparak kullandığı yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmayı planlıyor. Bu doğrultuda Vodafone, Türkiye’de de önemli bir adım atarak, ülke genelindeki 5 büyük bulut teknoloji merkezinden biri olan Adana Bulut Teknoloji Merkezi’nde çatı tipi güneş enerji sistemi yatırımını hayata geçirdi. Toplamda 4 milyon TL’ye ulaşması beklenen yatırım tamamlandığında, merkezin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 20’si güneşten karşılanmış olacak.
Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, sürdürülebilir çevrenin toplum ve gelecek nesiller açısından kritik önem taşıdığına inandıklarını, Vodafone Türkiye’nin toplam sera gazı salınımını yüzde 50 azaltmayı ve enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...