Halkbank’tan 1,1 milyar TL’lik dört bono ihracı

Halkbank’tan  1,1 milyar TL’lik  dört bono ihracı

EKONOMİ Haberleri

Bankacılık sektöründe yenilikçi finans ürünlerinin yaygınlaşması için öncü çalışmalarını sürdüren Halkbank, Borsa İstanbul tarafından uluslararası standartlara uygun olarak oluşturulan Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı’na (TLREF) endeksli dört farklı bono ihracı gerçekleştirdi.

1,1 milyar TL tutarındaki dört ihraç, beklenenin üzerinde talep gördü. Halkbank Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sürer “Kısa vadeli referans faiz oranı ihtiyacını karşılayacağını düşündüğümüz TLREF, önümüzdeki dönemde bankaların değişken faizli kredi vermelerinin önünü açacak ve faiz riskini daha iyi yönetmemize yardımcı olacak. Yatırım araçlarını çeşitlendiren adımlarımızın piyasaya güven verdiğini görüyoruz” dedi. TLREF; türev ürünlerde, borçlanma araçlarında ve çeşitli finansal sözleşmelerde, “değişken faiz göstergesi, dayanak varlık veya karşılaştırma ölçütü” olarak kullanılacak. TLREF endeksli bonoları ile yatırımcılar, kupon ödeme tarihlerinde, TLREF oranının getirisi + ek getiri oranı kadar kazanç sağlayacaklar.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...