Faiz indirmede şampiyon TCMB

Faiz indirmede şampiyon TCMB

EKONOMİ Haberleri

Yılbaşından bu yana birçok zorluğun deneyimlendiği küresel piyasalarda; ticaret savaşları endişeleri, Brexit belirsizliği, İtalya’daki siyasi gelişmeler, İran ve Suriye kaynaklı jeopolitik gerilimler karşısında risk algısında ciddi bozulma yaşandı.

Bu dönemde, geçen yıl normalleşme adımlarını hızlandıran merkez bankalarında “geriye dönüş” olarak nitelendirilebilecek “faiz indirimi” dalgası yaşandı. 2019 başından bu yana, 47 merkez bankası faiz indirdi. Azerbaycan, yıl başından bu yana 5 defa faiz indirimine giderek, bu yola en fazla başvuran merkez bankası oldu. Politika faizini yüzde 24’ten yüzde 16,50’ye kadar düşüren TCMB ise, 750 baz puan ile “en fazla faiz indiren merkez bankası” olarak kayıtlara geçti. Önümüzdeki hafta gözler, ABD Merkez Bankası’nda olacak. FED’in 18 Eylül’de, ABD Başkanı Donald Trump’ın da baskısıyla faiz indirmesi bekleniyor.

BORSA GÜLDÜRDÜ
Geçen hafta Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri, ortalama yüzde 4,1 artış kaydetti. Altının gram fiyatı yüzde 2, dolar da yüzde 0,6 değer kaybetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...