Atıkları toplayana statü yolda

Atıkları toplayana statü yolda

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay başkanlığında düzenlenen Atık Uygulamaları İstişare Toplantısı’nda; atıkların toplanması, ayrıştırılması ve ithalatı konularında uzlaşmaya varıldı.

Toplantıda sıfır atık uygulamasının yaygınlaştırılması, sokak atık toplayıcılarının statüsünün belirlenmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, tehlikeli ve zehirli atıkların ithalatına karşı önlem alınması, atık ithal eden firmalara ithalat yetkisi verilmesi, çöp ithalatına karşı ihbar hattı kurulması, geri dönüşüm firmalarının lisansların kontrol edilmesi konularında mutabakata varıldı. Ayrıca, sürdürülebilir bir atık toplama ve ayrıştırma sistemi olması için, Geri Kazanım Katılım Payı (GEKAP) bütçesinin genel bütçe yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının fonuna aktarılması önerildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...