Fed faiz kararını açıkladı

Düzenleyen:
Fed faiz kararını açıkladı

EKONOMİ Haberleri

Amerika Merkez Bankası (Fed) 25 baz puan faiz indirimine gitti. Böylece Fed politika faizi yüzde 1.75 – 2.00 aralığına indi. Karar sonrası açıklama yapan Fed Başkanı Powel, "Fed risklere karşı sigorta sağlamak için faiz indirdi. Güçlü istihdam piyasasının devam etmesini bekliyoruz. Ticaret belirsizlikleri ve süregelen riskler faiz indirimi kararımızda etkili oldu. Son toplantıdan bu yana ek zayıflıklar gördük. Eğer ekonomi zayflarsa daha fazla faiz indirimi gerekebilir. " dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde 1,75 – 2,00 aralığına çektiğini bildirdi. 

ABD Merkez Bankası Fed, faizlerde 25 baz puanlık indirim yapıldığını açıkladı.

Açıklamada, politika faiz oranının yüzde 1,75- 2,00 aralığında tutulduğu, faiz oranının indirilmesi kararının 3'e karşı 7 oyla alındığı kaydedildi.

Rezerv fazlasına uygulanan faiz oranı (OIER) yüzde 2.10'dan oy birliğiyle yüzde 1.80'e indirildi. Beklenti yüzde 1.80 idi.

Fed, 31 Temmuz tarihinde de politika faiz oranını 25 baz puan indirerek yüzde 2,00 – 2,25 aralığına çekme kararı almıştı.

FAİZ KARARINA KARŞI ÇIKAN İSİMLER

Fed metnine göre faizlerin yüzde 1.75 – 2.00 aralığına çekilmesi karşı çıkan isimler St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Kansas City Fed Başkanı Esther L. George ve Boston Fed Başkanı Eric S. Rosengren oldu.

Bullard, 50 bp faiz indirimini tercih ederken George ve Rosengren yüzde 2.00 – 2.25 aralığında kalmasından yana oy kullandı.

"EKONOMİDE ZAYIFLAMA DEVAM EDERSE DAHA FAZLA FAİZ İNDİRİMİ GEREKEBİLİR"

Fed Başkanı Powell, yaptığı açıklamada, "Fed risklere karşı sigorta sağlamak için faiz indirdi. Güçlü istihdam piyasasının devam etmesini bekliyoruz. Ticaret belirsizlikleri ve süregelen riskler faiz indirimi kararımızda etkili oldu. Son toplantıdan bu yana ek zayıflıklar gördük. Eğer ekonomi zayflarsa daha fazla faiz indirimi gerekebilir. Her zaman olduğu gibi verilere bağlı hareket edeceğiz. " dedi.

DOLAR/TL'DE SON DURUM

Karar öncesi 5,66'dan işlem gören Dolar/TL paritesi 5,68'den işlem görüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...