Dünya Bankası da ‘pardon’ dedi

Dünya Bankası da ‘pardon’ dedi

EKONOMİ Haberleri

Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerin ardından Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılardan sonra 2019 için söz birliği etmişçesine ‘Türkiye küçülür’ diyen uluslararası kuruluşlar, birer birer geri adım atıyor.

Geçtiğimiz ay IMF, Fitch gibi kuruluşların yukarı doğru revize ettiği büyüme tahminlerinin ardından Dünya Bankası da beklentisini iyileştirdi. Banka, 2018’in ikinci yarısından itibaren büyümede gözlenen keskin yavaşlamadan sonra, ekonominin toparlandığını, bunda iç tüketim ve ihracattaki artışın katkısı olduğunu ifade ettiği açıklamasından sonra, bu yıl için yüzde 1 daralma olan beklentisini ‘yüzde sıfır’ olarak revize etti. Banka, 2020 için yüzde 3, 2021 için yüzde 4 olan beklentisini ise teyit etti.
Dünya Bankası “Öncü göstergeler 3. çeyrekte de toparlanmanın devam ettiğini gösteriyor” değerlendirmesini yaptı. Kurum yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 16,5, 2020 için yüzde 11, 2021 için ise yüzde 9 olarak açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...