Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yanıltıcı rezervasyona ücret iadesi

Yanıltıcı rezervasyona  ücret iadesi

EKONOMİ Haberleri

Bodrum’daki bir otele rezervasyon yapan ancak konaklama için gittiğinde reklamda sunulan şartlarla karşılaşmayan kişi, dava açarak ödediği ücreti geri aldı.

Hizmet sağlayıcı şirket aracılığıyla rezervasyon yaptıran kişi, işletmenin kendisine sunulan fotoğraflardan çok farklı çıkması üzerine dava açtı. İzmir 8. Tüketici Mahkemesinin kararında “İbraz edilen fotoğraflar, tanık anlatımı ve olayın gelişimi dikkate alınarak; davacının, otelin durumu ve hizmetin ayıplı olması sebebiyle kalmaktan vazgeçtiklerine dair iddiasının samimi olduğuna dair mahkememizde tam bir kanaat oluşmuştur. Bu yüzden de davacının haklı sebeple akdi feshetme ve bedelin iadesine yönelik talebi uygundur” ifadelerine yer verildi. Yedi kişilik, bir hafta rezervasyon karşılığında 26 bin lira ödenmişti. Davacının avukatı Bülent Ötkün “Hizmet sağlayıcısı tarafından otel oldukça konforlu gibi sergilenmiş. Konaklama için gösterilen oda ise kireç taşıyla boyanmıştı. Lavabolarında çürümeler, masalarında haşereler vardı” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...