‘Plastik’te bir ithal edip yedi satıyoruz

‘Plastik’te bir ithal edip yedi satıyoruz

EKONOMİ Haberleri

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Başkanı Selçuk Gülsün, plastik geri dönüşüm sektörünün üretim kapasitesinin 850 bin ton olduğunu belirterek “Sektörümüz mevcut büyümesini sürdürürse bu rakam 2030 yılında 4,3 milyon tona ulaşacak” dedi.

Sektörde faaliyet gösteren lisanslı işletme sayısının bin 39 olduğunu ifade eden Gülsün, bu işletmelerin 350 binden fazla kişiye istihdam sağladığını bildirdi. Gülsün “Önümüzdeki 10 yılda beş Petkim kadar üretim yapma potansiyeli sunan sektörün ülkemiz için hayati öneme sahip olduğu bir gerçektir. Her bir birimlik hurda ithalatına karşılık, yedi birimlik ihracat yapılıyor. Bu çerçevede sektör, geçen yıl 436 bin ton ithal hurda için 116 milyon dolar ödedi. Bu hurdanın önemli bir bölümü yurt içinde plastik ham maddeye ve sonrasında mamule dönüştürülerek ihraç edildi. Bunun sonucunda yaklaşık 770 milyon dolar döviz geliri elde edildi. Sıfır Atık Projesi yaygınlaştıkça, yurt içindeki geri dönüştürülebilir atığın miktarı, kalitesi ve sürdürülebilirliği de artacak” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...